Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Betyáros zöldbableves

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük ... tovább

Szalontüdő

A tüdőt, a szívet és a nyelvet egészben, bezöldségelt, sós vízben felteszem főni, lehetőleg kuktában, így kb. fél óra. A lébe beleteszem az egész hagymákat, egy fűszerzacskóba rakom a babérleveleket, az egész borsot, a ... tovább

Kelkáposztás pulykamell

Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a ... tovább

Mokány tokány

Vágjuk a borjúhúst vékony csíkokra. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára és a zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és nagy lángon süssük fehéredésig. Keverjük hozzá a ... tovább

Borscs

A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább

Almaleves

Az darabokra vágott almát 1 l, sóval, cukorral, darabka citromhéjjal, fahéjrúddal és szegfűszeggel ízesített vízben, majdnem puhára főzzük, majd a tejföllel simára kevert vaníliás pudingporral besűrítjük. Néhány percig ... tovább

Sonkás töltött tojás

A keményre főzött, megtisztított tojásokat kettévágjuk. A tojások sárgáját kikaparjuk, villával eldolgozzuk a vajjal, a darált sonkával, és a tejföllel. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálra tett tojásfehérjéket ... tovább

Töltött csiga

Az előkészített csiga húsát apróra vágjuk, vajon megpároljuk. A tűzről levesszük, sózzuk, borsozzuk, belevegyítjük a tojást és a morzsát, alaposan összekeverjük. Megtöltjük a megtisztított csigaházakat. Nyílásukkal felfelé ... tovább

Mustáros zúzatokány

Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megfonnyasztom, majd a gondosan megtisztított és feldarabolt zúzát rádobva, megpirítom. Megfűszerezem a borssal, a majorannával, felöntöm egy kevés vízzel és belekeverem a mustárt, a ... tovább

Debreceni töltött káposzta

Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel, A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A ... tovább